Midye tava ve Tarator sos

Posted: May 30, 2012 in Eat & Drink, Recipes

Alt Kısımda sizlere Tarator Soslu Midye Tava Tarifi ile ilgili kolay ve anlaşılır bilgileri sunmaya çalışacağız. Tarator Soslu Midye Tava Tarifi hakkında sizlerin bizlere sunmak istediği bilgiler varsa bunları bizlerle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.
ZORLUK DERECESİ
3/5 Orta
HAZIRLAMA SÜRESİ
60 dk.
KULLANILACAK MALZEMELER
50 Adet Midye
2 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Soda
1 Kahve Kaşığı Karbonat
Sıvı Yağ ( Kızartmak İçin )
150 gr. Ceviz İçi
2-3 Diş Sarımsak
1 Bütün Bayat Ekmek İçi
1 Kahve Fincanı Sirke veya Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
YAPILIŞI
Midyeleri yıkayıp süzelim. İçinde bolca un ve tuz olan bir kaba koyarak midyelerin her tarafına un yapışmasını sağlayalım. Bol unlu midyeleri çöp şişlere saplayalım. 5 Adet midye bir şişe saplanırken bir yandanda avcumuzla bolca un yapıştıralım. Başka bir kapta su ile soda yada su ile karbonat karışımı hazırlayıp midyeli çöp şişleri bu karışıma batırıp tavadaki bol kızgın sıvı yağda kızartalım. Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağının süzülmesini sağlayalım.
Ceviz içi ile bayat ekmek içini robottan geçirelim. Sarımsakları ezip sıvı yağ, sirke veya limon suyunu ilave edelim. Yeterince tuz koyduktan sonra çırpalım. Hazırladığımız tarator sosun koyu kıvamlı olması gerekir. Yağını süzdüğümüz midyeleri servis tabağına koyup hazırladığımız tarator sos ile birlikte servis yapalım.
Afiyet Olsun…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s